kopfoto jubileum

Jubileum

De Harmonie bestaat 110 jaar!

Op 8 januari jongstleden was het exact 110 jaar geleden dat de christelijke muziekvereniging "De Harmonie Gorssel - Eefde", toen nog "Looft den Heer" genaamd, is opgericht. Het was het initiatief van een dominee om een christelijk fanfarekorps op te richten, als afdeling van de christelijke jongelingenvereniging "onderzoek de schriften". Het startende gezelschap bestond uit twaalf leden, volgens de overleveringen.

In de loop der decennia is de Harmonie uitgegroeid tot een gezonde en bloeiende vereniging die (h)erkend en gesteund werd/wordt in de samenleving. Vele muzikanten zijn ooit als kind/puber hun muzikale loopbaan gestart bij de vereniging en hebben muziek als rode draad in hun leven mogen ontdekken.

Dat muziek maken zowel in sociaal opzicht als ook lichamelijk gezond is, willen wij graag benadrukken. Daarnaast is samen mooie muziek proberen te maken leuk en je maakt vrienden voor het leven. Allemaal pluspunten dus! Daarom grijpt De Harmonie dit jubileumjaar aan om door middel van bijzondere optredens extra aantrekkingskracht uit te oefenen op met name jeugd/jongeren. Zo hielden we eerst op 17 maart in Eefde een concert samen met de Politiekapel. Op 24 november wordt er een groots concert in Zutphen in de Hanzehof-Buitensociëteit gehouden met bekende gastspelers als The Voice winnares Iris Kroes, ook bekend als "het meisje met de harp", en danser Mars Bentum. Deze datum kunt u dus vast in uw agenda zetten!

Verdere optredens vindt u op de agenda van deze wevsite.
Wij hopen u (en vele anderen met u) te mogen ontmoeten bij onze optredens!

(The) Voice and Dance in Harmony

Samen met zangeres/harpiste Iris Kroes en danser Mars Bentum bezorgt muziekvereniging “De Harmonie Gorssel – Eefde” u een heerlijk avondje uit op zaterdag 24 november vanaf 19.30 uur in de Hanzehof (zaal Buitensociëteit) in Zutphen. De Harmonie bestaat dit jaar namelijk maar liefst 110 jaar en wil daarom een buitengewoon concert geven. Een kaartje  kost €15,25 (kinderen tot 12 jaar gratis)  en kunt u reeds online bestellen via de Hanzehof (www.hanzehof.nl).

Iris Kroes werd in 2012 winnares van “The Voice of Holland” en maakte indruk als “het meisje met de harp”. Haar prachtige stem in combinatie met de harmonieuze klanken van haar harp (die ze gekregen heeft van haar coach, Marco Borsato) maken haar optreden tot een adembenemende ervaring. Ze is ook een innemende verschijning met een erg prettige interactie met haar publiek. Onder begeleiding van De Harmonie zal ze o.a. het “kippenvel”-lied Hallelujah (van Leonard Cohen) gaan zingen.

Behalve als winnares van “The Voice”, is ze ook bekend geworden door haar optreden tijdens de MH17-memorial. In die herdenkingsdienst, die live op tv werd uitgezonden, vertolkte ze op gevoelige wijze het liedje “I still cry”.

Deze avond wil De Harmonie u ook vrolijkheid en dynamiek laten ervaren. Daarom komt Mars Bentum met zijn danstalenten meedoen: op verrassende en pakkende wijze zullen De Harmonie en Mars’ dansers een “dance dance dance”-act neerzetten die onvergetelijk zal zijn.  Mars Bentum is vooral erg bekend in de regio, vele jongeren kennen hem als danstrainer; hij speelt op 24 november een thuiswedstrijd want zijn dansschool is gevestigd in Zutphen.

De dansstijlen die hij met zijn dansers zal demonstreren variëren van street- en breakdance tot hip hop en Argentijnse tango.

marsbentum

En natuurlijk gaat De Harmonie ook een aantal erg mooie en bekende muziekstukken voor u spelen, zoals “An American in Paris” van George Gershwin. Kortom dit wordt een avond met een zeer gevarieerd aanbod, waarvan u veel mag verwachten. De Harmonie wilt u een verfrissende blik geven op “muziek maken in verenigingsverband” en daarmee haar verbindende rol in de samenleving verder versterken. Deze gezonde vereniging heeft mooie plannen en wil die ook waarmaken.

Kaarten voor deze fantastische avond kunnen besteld worden via de site van de Hanzehof, klik hier.

Reünie muziekvereniging  De Harmonie Gorssel-Eefde

Oud leden van De Harmonie Gorssel-Eefde opgelet!
Onze mooie,  gezonde muziekvereniging bestaat dit jaar maar liefst 110 jaar.

Dat is, naast het geven van bijzondere concerten (zoals op 24 november in de Hanzehof), een mooie aanleiding om een reünie te organiseren. We willen graag zoveel mogelijk oudleden bereiken, vandaar deze oproep.

Als je interesse hebt om erbij te zijn, meld je dan even aan via dit mail-adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook kan je op dit adres desgewenst wat voor-informatie opvragen.
De reünie zal worden gehouden op zaterdag 10 november a.s. in de kerk te Gorssel.
We zien je aanmelding graag tegemoet!